Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Dread Astaire – Playstation
Αρχίζει το Playstation να παίζει.
Πρώτο κομμάτι το I'm Sucking With You. Μου τραβάει την προσοχή. Ποιοι είναι αυτοί; Οι Dread Astaire. Ωραίος και βρώμικος χορευτικός garage ήχος. Με metal φωνητικά.
Δεύτερο το Explicit Lyrics. Κατεβάζουν τους τόνους. Πιο rock, πιο rock'n'roll ήχοι με φασαριόζικα ηλεκτρονικά διαλύματα.
Τρίτο το Celebration Station. Αναπτύσσονται ακόμα. Προσθέτουμε στα υπόλοιπα και την ψυχεδέλεια, αλλά μειώνουμε τα φωνητικά. Το πιο μεγάλο τραγούδι του άλμπουμ (6.02) αλλά και μάλλον τα καλύτερο. Από που είναι; Από μια μικρή πόλη της Πιερίας. Πως;
Τέταρτο κομμάτι το Balladonna. Καθαρά rock'n'roll. Για πες τι άλλο ξέρεις. Είναι τρίο. Προτιμούν τον αγγλικό στοίχο γιατί αυτό τους βοήθησε να μην ταυτιστούν με την ελληνική κουλτούρα της επαρχίας τους. Έχουν ψευδώνυμα και στις συναυλίες τους μιλάνε στα αγγλικά και με το κοινό και μεταξύ τους.
Πέμπτο το Thirst One's First. Φασαριόζικες κιθάρες σε ένα dram and bass ορχιστρικό κομμάτι που διαρκεί μόλις 1.29. Έχουν myspace; Βέβαια κλίκαρε http://www.myspace.com/dreadastaire.
Έκτο το Size Matters. Άλλο ένα εξαιρετικό και ολοκληρωμένο κομμάτι. Ποτέ κυκλοφόρησε το cd; Δεν κυκλοφορούν σε cd, μόνο βινύλιο! Υποστηρίζουν ότι αν θες το mp3 κατέβασε το από το internet. Το Playstation βγήκε το φθινόπωρο του 2009, δηλ αυτές τις μέρες από τη νεοσύστατη λαρισινή ετικέτα, Backstage Records.
Έβδομο το Egosurfing. Η εισαγωγή μου θυμίζει Placebo, μετά Last Drive, μετά Velvets, μετά Sonic Youth, μετά Class, μετά... Καλά έχουν παίξει ποτέ Αθηνά; Έπαιξαν το καλοκαίρι στον φεστιβάλ της Βαβέλ και το sync. Έχουν παίξει και στο Gagarin. Έρχονται γενικά. Βλέπεις καίτοι Σαλονικιοί, δηλώνουν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού.
Όγδοο το (Every Good Guy) Gone Gay. Από τι είναι επηρεασμένοι; Τους έλκουν διαφορά είδη όπως το rock'n'roll, το garage, την ψυχεδέλεια, το punk, το kraut και το hardcore, η  post-punky garage, και άλλα, μην το ψάχνεις. Απλά άκου.
Ένατο και τελευταίο το Midnight Special. Blur και Oasis μαζί στα καλύτερα τους. Αποκομμένο από τα αλλά, πιο pop κομμάτι αλλά επίσης ωραίο.

Φοβερό άλμπουμ. Μάλλον Δίσκος... Βάλτο να το ξανακούσουμε στο καπάκι. Φτιάχτηκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails