Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Η Υπόθεση Stefano Cucchi και οι Massive Attack




15 Οκτωβρίου 2009. Συλλαμβάνεται στην Ρώμη ο Stefano Cucchi για κατοχή 20 γραμμάριων μαριχουάνα, ελάχιστα γραμμάρια κοκαΐνη και μερικά χάπια έκσταση.
22 Οκτωβρίου 2009. Ο Stefano Cucchi βρίσκεται νεκρός στις ιταλικές φυλακές.
7 & 8 Νοεμβρίου 2009. Οι Massive Attack ανοίγουν τις συναυλίες τους στην Ιταλία με μηνύματα που ζητούν να γίνει ερεύνα και να μάθουμε τι αλήθεια γύρο από την υπόθεση Stepheno Cucchi.


Μερικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Τραύματα. Οι φωτογραφίες του πτώματος του Stefano που δόθηκαν στην δημοσιότητα τον δείχνουν να έχει κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, τον κόκκυγα, το σαγόνι, και μια άσχημη πληγή στο αριστερό μάτι.
Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι έγιναν μετά από τυχαία πτώση από τις σκάλες.
Μετά την σύλληψη του ο Stefano φέρεται να μην δεχόταν την ιατρική φροντίδα, το νερό και το φαγητό που του πρόσφεραν στην φυλακές αν δεν ερχόταν πρώτα σε επαφή με τον δικηγόρο του. Η αδελφή του αναφέρει ότι του αρνούνταν το εν λόγω δικαίωμα για να τον εμποδίσουν να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό που υπέστη σε αρκετές περιπτώσεις.


Η δήλωση.  Ο υφυπουργός Carlo Giovanardi απαντά στις καταγγελίες λέγοντας "Ο Cucchi πέθανε επειδή ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και ανορεξικός". (όταν τον συλλάβανε ο Stefano ζύγισε 46 κιλά, μετά από δυο εβδομάδες κράτησης ήταν 37)


Κατηγόρια. Οι οικογένεια του υποστηρίζει ότι ο Stefano δηλητηριάστηκε-δολοφονήθηκε με κάποιο φάρμακο και ζητούν την εκταφή του πτώματος του και την επανεξέταση του από ομάδα ανεξάρτητων ιατροεξεταστών.


Ο σάλος. Στην κοινή γνώμη κυριαρχεί σάλος αλλά χωρίς να δίνετε μεγάλη σημασία αρχικά. Στα πλαίσια αυτών των ενεργειών και τα μηνύματα των Massive Attack.


Δημοσιότητα. Το θέμα αρχίζει να παίρνει μεγάλη δημοσιότητα. Οι φωτογραφίες που βγαίνουν στο διαδύκτιο σοκάρουν.


Η Συγγνώμη. Ο Carlo Giovanardi ζήτα συγγνώμη για τα λεγόμενα του, την εκταφή του Stefano και νέα έρευνα για τα αιτία που οδήγησαν στον νεαρό το θάνατο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails