Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Last Drive – Heavy Liquid



Ο S είναι ένας πρώην αστυνομικός γνωστός και νυν ιδιωτικός ντεντέκτιβ, που αρέσκεται στο να κλέβει ποσότητες μιας ουσίας που ονομάζεται Heavy Liquid. Από μόνη της είναι ένα εκρηκτικό μεταλλικό υγρό, αλλά αν ψηθεί μετατρέπεται σε μαύρο γάλα, ένα ναρκωτικό με παραισθησιογόνες ιδιότητες. Ο S αργότερα ανακαλύπτει ότι το Heavy Liquid προέρχεται από έναν άλλον πλανήτη και ότι έχει ένα είδος συνείδησης. Όταν κάποιος το δοκιμάζει γίνετε μέσο που φέρει μια εξωγήινη νοημοσύνη. Αυτά συμβαίνουν στο κόμικ Heavy Liquid του Paul Pope. 
Μήπως η επιλογή των Last Drive να ονομάσουν το τελευταίο τους άλμπουμ Heavy Liquid δεν είναι καθόλου τυχαία τελικά; Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι μια μπάντα με 26 χρόνια καριέρα και μετά από 15ετη διακοπή καταφέρνει να βγάλει τέτοια δουλεία. 
Πριν ακούσει το δίσκο πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να πει ότι το Heavy Liquid είναι μια άπρακτη. Άδικα όμως. Αρκεί να είχε δει κάποιος τις συναυλίες που έδωσε το γκρουπ τα τελευταία δυο χρόνια. Το Heavy Liquid είναι καθαρά rock ‘n’ roll αλλά και μια φρέσκια και υψηλού επιπέδου δουλειά που χρειάζεται εμπειρία και ωριμότητα για να βγει. Οι εξαιρετικές κιθάρες, η γκαράζ ατμόσφαιρα, ψυχεδέλεια, blues, americana, όλα αναμειγνύονται τέλεια για να δώσουν ένα 100% Last Drive άλμπουμ. 
Ξεχωρίζω ιδιαίτερα τα δυνατά A Glass of Broken Dreams και Magdelene, το μελωδικό Headlong to the edge, το μπλουζιάρικο Hang The Bone, το Pantherman που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Lux Interior των The Cramps, το επικό Jack Of The Highway, αλλά και το κακοτράχαλο Alabama blues που κλείνει το δίσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails