Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Αρλέτα - Και Πάλι Χαίρετε!


Και πάνω που έλεγα και έγραφα προ ήμερων ότι στην Ελλάδα δεν αρέσουν οι τραγουδοποιοί έπεσα πάνω στην νέα δουλειά της Αρλέτας.
Έμαθα ότι είχε πάνω από 13 χρόνια να βγάλει νέα δουλειά, ότι πριν από ένα χρόνο περίπου υπέστη εγκεφαλικό και ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν σοβαρά.
Κατάφερε όχι μόνο να αναρρώσει αλλά και να βγάλει έναν εξαιρετικό δίσκο (διπλό), το Και Πάλι Χαίρετε! 
Δεν το περίμενα και όμως έχει πολύ ενέργεια. Ακούγεται σαν να είναι φτιαγμένο σε άλλη εποχή αλλά παράλληλα έχει φρεσκάδα. Θέλει πολύ θάρρος να βγάλεις έναν τέτοιο άλμπουμ σήμερα στην Ελλάδα αλλά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα συνεπαίρνει τον ακροατή και δικαιώνει τους συντελεστές του.
Στο πρώτο cd έχουμε 11 νέα τραγούδια και ένα οργανικό, ενώ στο δεύτερο 13 επανεκτελέσεις παλιών τραγουδιών της Αρλέτας σε νέες ενορχηστρώσεις. Μάλιστα τα σκίτσα είναι ζωγραφισμένα από την ίδια.   
Ενδιαφέρουσες οι επανεκτελέσεις, αν και όχι διαφορετικές από τα πρωτότυπα, των: Μπέμπα, Τα ήσυχα βράδια και Κλαις. Ξαφνιάζουν ευχάριστα οι διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών Στης πικροδάφνης τον ανθό και Κοντούλα λεμονιά (παραδοσιακά της Ηπείρου).
Όλο το ζουμί όμως είναι στα νέα κομμάτια του πρώτου cd. Μαγευτικά τα: Άγγελος (ήχος κρυστάλλινος), Αγαπάω την βροχή και Φθινόπωρο. Σκωπτικά και πανέξυπνα τα Ραπ-συτιστινο, Εξάρχεια (τέλος εποχής), Αχ! ωραία μου πατρίδα και Αχ! Kill Billy. Τέλειο κλείσιμο με το χορευτικό Χόρεψε με.
Δώστε του μια ευκαιρία και ακούστε το. Το αξίζει!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails