Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Εθισμός να σου πετύχει


Τις τελευταίες μέρες βλέπω μονίμως τις τρεις τύπισσες της φωτογραφίας ή κάποιες που του μοιάζουν να γυρνάνε στον δρόμο. Ρώτησα λοιπόν και έμαθα. Πρόκειται για ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Η νεαρά είναι ΟΝΕΔίτισσα που την λένε Τζένη οπού εδώ την βλέπουμε με τα ρούχα που είχε φορέσει για να γιορτάσει την νίκη της ΝΔ και εδώ και δυο εβδομάδες δεν έχει βρει το κουράγιο να τα βγάλει. Η κυρία που είναι έτοιμοι να σνιφάρει κόκα, ονομάζετε κα. Ελεονόρα, είναι κολωνακιώτισσα, όπως μου είπαν είναι ακόμα ερωτευμένη με ‘τον Θείο’ και χήρα χωρίς παιδιά. Η τρίτη γυναίκα είναι πρώην αγρότισσα με καταγωγή από την Αρκαδία που ζει πλέον στο Παγκράτι και ονομάζετε κα Ελενίτσα.

Τις τρεις αυτές γυναίκες τις συνδέει και ένα άλλο στοιχείο. Είδαν τα δυο προεκλογικά debate και κόλλησαν... Εθίστηκαν καλέ... και δεν μπορεί να κάνουν χωρίς.

Μην τις βλέπετε στην φωτογραφία, προ debate ζούσαν και οι τρεις μια κανονική ζωή. Η Τζένη πήγαινε από πάρτι σε πάρτι, από ελληνάδικο σε κλαμπ και πότε ποτέ στο ΤΕΙ Πειραιά για να πει καφέ, να δει τους συμφοιτητές και να σχολιάσει την κακογουστιά των ΚΚΝίτισσων. Επιπλέον, ήταν τριετής φοιτήτρια στο τμήμα του Αυτοματισμού αλλά είχε περάσει μόνο ένα μάθημα. Η κα. Ελεονόρα ήταν μια τυπικότατη κολωνακιώτισσα, με τους καφέδες στο dacapo, το κομμωτήριο, την όπερα, το θέατρο, τα ρεστοράν κτλ. Η κα Ελενίτσα αφότου έμεινε χήρα, τα πούλησε όλα και κατέβηκέ στην Αθήνα στο γιο της, και ντάντευε τα εγγόνια της.

Μετά τα debate όλα άλλαξαν όμως. Δυο μέρες μετά το δεύτερο debate άρχισαν να αναζητάν ένα τρίτο. Αρχικά η επανάληψη κάτι έκανε, αλλά σε λίγο καιρό άρχισαν τα ρίγη. Γυρνούσαν από κανάλι σε πολιτικό γραφείο και μονολογούσαν:

-ρε φιλαράκι. Έχεις λίγο debate? Λίγο debate ρε φιλαράκι? Τι σου ζητάω? Λίγο debate ρε φιλαράκι. Έλα ρε φιλαράκι. Δώσε μου λίγο. Τι σου ζήτω. Λίγο debate ρε φιλαράκι. Έλα ρε φίλε. Αφού έχεις, σε βλέπω εγώ. Έλα ρε φίλε............

Προσπάθησαν να βρουν υποκατάστατο. Η Τζένη το έριξε στο αλκοόλ, η κα. Ελεονόρα στην κόκα και η κα Ελενίτσα στην ηρωίνη. Αλλά τίποτα.

Μετά της εκλογές ήταν οι μόνοι ψηφοφόροι της ΝΔ που χάρηκαν.* Ναι! χάρηκαν παρά την ήττα. Με το που είδαν ότι στο κόμμα του θα έχουν εκλογές για νέο αρχηγό, σκέφτηκαν ‘δεν μπορεί ένα debate τουλάχιστον θα το κάνουν’, και αναθάρρεψαν.

Και τώρα γυρνάν σε κανάλια, εφημερίδες, στην Ρηγίλλης και τα πολιτικά γραφεία Ντόρας, Σαμαρά και Αβραμο και ζητάν debate...*Μαζί με το Μητσοτακέικο βεβαίως, βεβαίως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails