Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Vampire Weekend – Contra

Οι νεοϋορκέζικη μπάντα Vampire Weekend με το Contra βγάζουν έναν από τους πρώτους ενδιαφέροντες δίσκους τις χρονιάς. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ντεμπούτο τους που είχε βγει πριν από δυο χρόνια.
Το όνομα του δίσκου αναφέρεται στους Contras, μια ομάδα δεξιών ‘ανταρτών’ που είχαν δημιουργηθεί στην Νικαράγουα την δεκαετία του 80, είχαν την πλήρη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη την ΗΠΑ και την CIA, και αποτελούσαν τους εχθρούς των επαναστατών Sandinistas.
Η κυρίαρχη επιρροή του τραγουδιστή Ezra Koening για το Contra, αλλά και για την μουσική του γκρουπ γενικότερα, είναι οι Clash. Το Contra έρχεται για να μπει δίπλα (και όχι απέναντι) από το Sandinista! των Clash. Εξού και έχει αρκετή δόση αντιπάθειας για τους Contras και μια μεγάλη δόση punk.
Στο Contra, εκτός από την punk, κυριαρχούν οι αγαπημένοι αφρικάνικοι ρυθμοί που έκαναν τους Vampire Weekend τόσο αγαπητούς. Το άλμπουμ είναι γεμάτο χρώμα, μούλτι-έθνικ ατμόσφαιρες, synth-pop, reggae, και ska.
Το υπέροχο 6λέπτο Diplomat’s son έχει γραφτεί για τον Joe Strummer και είναι μόνο ένας από τους φόρους τιμής στους Clash που υπάρχουν στο άλμπουμ. Πανέξυπνοι οι στοίχοι του California English. Αν και γενικά το Contra είναι ένας γεμάτος και ολοκληρωμένος δίσκος που ακούγεται ευχάριστα όλος. Ούτε που καταλαβαίνεις πότε τελειώνει. Μιλάμε για πολλά repeat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails