Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010

Σκουπίδια, ανακύκλωση και ευτυχία

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια όλοι είχαμε ένα κάδο που πετάγαμε μέσα όλα τα σκουπίδια μας. Βασικό στοιχείο της ευτυχίας μας, ως καλοί καταναλωτές ήταν να τον γεμίζουμε. Ήταν άχαρο το να αργοπορούμε για να τον γεμίσουμε. Αισθανόμασταν καρμίρηδες. Είχαμε φτάσει σε ένα επίπεδο όπου πιστεύαμε ότι είχαμε καλές επιδόσεις στο γέμισμα του κάδου.
Και ξαφνικά ήρθε η ανακύκλωση. Στο σπίτι πλέον έχουμε πάνω από ένα κάδο για τα σκουπίδια. έναν για τα χαρτιά, έναν για τα μεταλλικά, έναν για τα πλαστικά, έναν για τα γυάλινα και έναν για όλα τα άλλα. Κάποιοι μάλιστα έχουν αγοράσει και κάδους κομποστοποίησης!!!
Άντε τώρα να γεμίσεις τους κάδους με τους ίδιους ρυθμούς. Αγοράζουμε περισσότερο συσκευασίες παρά προϊόντα, αγαθά. Κουτάκια, σακούλες, χαρτιά, μπουκάλια, κτλ.
Τελικά κάνουμε ανακύκλωση γιατί αγαπάμε το περιβάλλον; Για να γεμίζουμε περισσότερους κάδους; Για να καταναλώνουμε...;
 
Εγώ πάντως την έχω βρει την άκρη για να γεμίζω τους κάδους μου και να πετάω σκουπίδια καθημερινά, ακόμα και σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς τις κρίσης. Ας είναι βέβαια καλά τα free press, δηλαδή διαφημιστικά φυλλάδια με εβδομαδιαία έκδοση. Υπάρχουν αρκετά κάθε εβδομάδα, ώστε κάθε Πέμπτη να κάνουν τους κάδους να σφύζουν.
Αλλά και την Κυριακή δεν έχω παράπονο, ας είναι καλά τα διαφημιστικά φυλλάδια που μοιράζουν τα περίπτερα μαζί με βιβλία, τα dvd και cd. Δεν καταλαβαίνω βέβαια γιατί πρέπει να τα πληρώνω και να τα ζητάω ως κυριακάτικες εφημερίδες. Πότε θα βγάλουν το φερετζέ για να τα λένε almostfree press .
Την Δευτέρα γεμίζω τον κάδο ανακύκλωσης με τα βιβλία, τα dvd και τα cd που αγόρασα με τα almost free press την προηγούμενη μέρα, αφού ανακάλυψα ότι ή τα είχα είδη ή αφού είδα την ταινία των dvd δεν το ήθελα πια (οι περισσότερες δεν βλέπονται για δεύτερη φορά) ή γιατί ήταν χαζομάρες (ήταν φτηνό μωρέ! Γιατί να μην το πάρω;).
Την Τρίτη βγάζω έξω τα κανονικά σκουπίδια.
Την Τετάρτη την βγάζω καθαρή με τα κουτιά από τις πίτσες και τις μπύρες που άφησαν οι φίλοι του αμόρε και το αμόρε από την βραδιά του Champion League (σιγά μην τους μαγειρέψω!).
Το Σάββατο την βγάζω στο μπαλκόνι δείχνοντας στους γείτονες ότι κάνω κομποστοποίηση (άσχετο το ότι έχω μόνο 3-4 γλαστράκια με αρωματικά φυτά μόνο).
Την προηγούμενη (Παρασκευή) τον είχα αδειάσει τον κάδο της κομποστοποίησης, ως κανονικά σκουπίδια (ελπίζω μόνο να μην ψάχνει κάνεις τα σκουπίδια μου...).
Τι άλλο να κάνω η puttana για να (δείχνω ότι) είμαι ευτυχισμένη...;       

1 σχόλιο:

blackpig είπε...

οπως εχει πει και ο Πιλαλας:"Με ζηλευουν ολοι στη γειτονια γιατι βγαζω τα καλυτερα σκουπιδια..."

Related Posts with Thumbnails