Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Four Tet - There is love in you

Να και άλλο ένα ξεχωριστό άλμπουμ για το 2010 που βγήκε τον πρώτο μήνα του έτους. Βέβαια όχι ροκ αλλά ηλεκτρονικό. Ο Kieran Hebden βγάζει μια δουλειά λιγότερο πειραματική από τις παλιές του, αλλά από την άλλη το There is love in you είναι η πιο ολοκληρωμένη και ώριμη στιγμή του εως τώρα. 
Το πρώτο κομμάτι είναι το Angel Echoes, που και σε εισάγει μια χαρά στον κόσμο του δίσκου, με τα υπέροχα γυναικεία φωνητικά, να επαναλαμβάνουν There is love in you, περιτριγυρισμένα από καμπανάκια. Ενώ 2ο έρχεται το 9λεπτό Love cry το οποίο δίνει το στίγμα για τις μουσικές  και την ατμόσφαιρα όλου του δίσκου (dub, house, inditronica, folk, jazz, hip hop...). Νωχελικά χορευτικός ρυθμός με γυναικεία vocals και καμπανάκια. Αν τα Circling και This Unfolds είναι τα πιo ambient tracks του δίσκου, τότε το Sing είναι το πιο dance, και μαζί με το Plastic People βαθιά επηρεασμένα από Aphex Twin. Εξαιρετικό και το She Just Likes to Fight που κλείνει τον δίσκο με έναν χαλαρό και μελωδικό κιθαριστικό ρυθμό.
Δεν είναι σύνηθες να ακούμε ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά άλμπουμ τα τελευταία χρόνια και το There is love in you αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη και ακούγεται ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails