Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

The Veils – Sun Gangs


Σε μερικές μέρες οι Veils δίνουν live στο Gagarin 205 (Παρασκευή 25/09/2009). Μια εξαιρετική συναυλία για να αρχίσει ο Φθινόπωρο. Μπορεί να θεωρούνται από τους γνώστες της μουσικής ως ένα indie/pop/rock συγκρότημα αλλά για μένα παραμένουν μια φθινοπωρινή μπάντα.

Πρώτο χαρακτηριστικό του συγκροτήματος η ψιλόλιγνη φιγούρα του τραγουδιστή-στιχουργού Finn Andrews, που με την βραχνή φωνή του και τον σχεδόν ψιθυριστό τρόπο να τραγουδά αποτελεί το σήμα κατατεθέν της μπάντας. Οι ήχοι του Sun Gangs είναι μελαγχολικοί και γλυκόπικροι, μπερδεύοντας την ποπ και την ροκ κουλτούρα όπως μόνο η indie σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας ξέρει.

Το Sun Gangs αρχίζει με μια λαμπερή μπαλάντα, το Sit Down By The Fire και ολοκληρώνετε με το αισιόδοξο Begin Again, που λειτουργεί ως ουράνιο τόξο μετά την καταιγίδα. Ανάμεσα τους υπάρχουν τραγούδια όπως το πρώτο single του CD και πιο γνωστό τραγούδι των Veils το Τhe Letter, το αγχωτικό και χορευτικό Κilled By The Boom, το μελωδικό και θλιμμένο It Hits Deep ένας μπλουζ θρήνος, τα ψυχεδελικά Three Sisters και Larkspur, αλλά και το ‘εμπορικό’ The House She Lived όπου με τυπικό αγγλοσαξονικό χιούμορ αγγλικής μπάντας κάνουν σκληρή κριτική και εκφράζουν βαθιά μηνύματα χρησιμοποιώντας τα τεχνάσματα και τα εργαλεία της εμπορικής ποπ βιομηχανίας.

Τελικά δεν θέλει τρόπο, κόπο θέλει...

Εύγε!!!

Cult

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails