Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009

Silvio per il nobel!!!


Ναι ναι ναι!!! Και εγώ σαν Ιταλίδα θα το στηρίξω το αίτημα. Τα ελληνικά ΜΜΕ την έκαναν γαργάρα την είδηση. Για αυτό το λόγω είμαι εγώ ώστε να σας ενημερώνω για τις σημαντικές εξωτερικές ειδήσεις.

Στην Ιταλία τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μια ομάδα που προτείνει τον Μπερλουσκόνι για το Νομπέλ Ειρήνης.

Δεν σταματήσανε όμως απλώς σε μια δήλωση (τι λες τώρα! τέτοια ιδέα να πάει χαμένη;).

Έφτιαξαν Επιτροπή, το Comitato della Libertà, με πρόεδρο, αντιπρόεδρο και εκπρόσωπο τύπου.

Έφτιαξαν ιστοσελίδα, την www.silvioperilnobel.it για να προβάλουν τις ιδέες τους. Στην ιστοσελίδα αυτή λοιπόν εξυμνούν την «αδιαμφισβήτητη ανθρωπιστική αφοσίωση» του κ. Μπερλουσκόνι σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Στηρίζουν αυτή την υποψηφιότητα αναφέροντας ότι ο αγαπημένος μας πρόεδρος, λειτουργώντας παρασκηνιακά και εκμεταλλευόμενος την προσωπική φιλία του με τον ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν, βοήθησε να τερματιστεί η σύγκρουση μεταξύ της Γεωργίας και της Ρωσίας τον περασμένο Αύγουστο (προφανώς θα νόμιζε ότι επρόκειτο για γυναίκες του Πούτιν, και θα έταξε στην μια εκπομπή στο canale 5 και στη άλλη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο).

Θυμίζουν την πρωτοβουλία του να κάνει την συνάντηση των G8 στην μισογκρεμισμένη από τους σεισμούς Ακουιλα (εκεί που είχε πει σε μια γιαγιά να

το θεωρήσει την παραμονή της στους καταυλισμούς σαν εκδρομή!!!).

Επιπλέον μόνο και μόνο και μόνο αυτός ήταν ενάντια στο να στείλουν ιταλούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν (προφανώς τους θέλει για να ρίχνουν τους μετανάστες στην θάλασσα, για να συμβάλουν ένοπλοι στον στολισμό της Ρώμης και της Νάπολης, αλλά και για να ελέγχουν ώστε στα καθίσματα του Μετρό στο Μιλάνο να κάθονται μόνο μιλανέζοι – αν όχι μόνο οπαδοί της Μίλαν).

Αναφέρουν ότι είναι περίπου 3 000 υποστηρικτές της μεγάλης αυτής ιδέας (καλέ μόνο!!!, μονό τις υποψήφιες βελίνες για την τηλεόραση να βάλεις ξεπερνάμε τα 3 000 000).

Δεν σταματάνε όμως ούτε εδώ. Μαζεύουν υπογραφές και μάλιστα η συλλογή λήγει στις 16 Ιανουαρίου 2010 (προλαβαίνεις και εσύ αλλά τρέξε πριν τελειώσουν τα τετράδια τους). Ακόμα στην ιστοσελίδα μπορείς να παραγγείλεις κούπα για 30 ευρώ (με κόκκινη καρδούλα και το σήμα της Επιτροπής) και μπλουζάκι για 50 ευρώ (που γράφει Πρωταθλητής Ειρήνης).

Για την 29η Σεπτεμβρίου 2009, που είναι τα γενέθλια του ΗΡΩΑ μας (γίνετε μόλις 73 ο μπουμπούκας μου) ετοιμάζουν μεγάλη γιορτή στην Ρώμη. Ενώ ως δώρο του ετοίμασαν και τραγουδάκι La pace puo (δες βίντεο κάτω).

Ναι!

Ναι!

Ναι!

Να του το δώσουμε. Και το Νόμπελ Ειρήνης, και αυτό των Μαθηματικών, και της Οικονομίας, και της Χημείας, και της Φυσικής, και το Όσκαρ και το Σαν Ρεμο αν του δώσουμε.

Να τα πάρει όλα μαζί και ότι άλλο θέλει και να πάει στα τσακίδια, στον αγύριστο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails