Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ασύρτικο Grand Reserve 2006 - SantoWines

Πρόκειται για μια νέα ετικέτα του Συνεταιρισμού Θηραϊκών Προϊόντων SantoWines. Από την ιστοσελίδα του SantoWines αλιεύω τις έξεις πληροφορίες:

1. Πρώτη ύλη Ασυρτικό 100% από κλήματα ηλικίας άνω των 100 ετών της περιοχής Ακρωτήρι.

2. Τρύγος τέλη Αυγούστου 2006

3. Παλαίωσε για ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια και ένα χρόνο στην φιάλη.

4. Η εσοδεία 2006 κυκλοφορεί σε 3.500 φιάλες.

Πρόκειται για μια εξαιρετική οινοποίηση όπου το Ασύρτικο της Σαντορίνης δείχνει τα δόντια του (και έχει πολλά).

Χρώμα αχυροκίτρινο

Στη μύτη αρχικά σου δίνει μια γλυκιά αίσθηση λόγω των αρωμάτων βανίλιας που προέρχονται από την μακρά παραμονή του οίνου στο βαρέλι, χωρίς όμως να αισθάνεσαι έντονα το ξύλο. Σε δεύτερο επίπεδο αναπτύσσονται αρώματα εσπεριδοειδών με κυρίαρχο το λεμόνι, ενώ δεν λείπει το άρωμα φρέσκων φύλλων πράσινου τσαγιού και η μεταλλικότητα που προσδίδει το έδαφος της Σαντορίνης. Ένα μεγάλο μπουκέτο.

Στο στόμα η λιπαρότητα, η οξύτητα, η γλυκύτητα της αλκοόλης, η αλατότητα, ο ορυκτός χαρακτήρας και οι πιπεράτες νότες δίνουν την εξαιρετική ισορροπία που περιμένει κάνεις από ένα μεγάλο οίνο. Ο ένας χρόνος βαρέλι δεν φαίνετε καθόλου. Έχει πολύ μακρά επίγευση ενώ σου δημιουργεί την επιθυμία να το δοκιμάσεις και μετά 4-6 χρόνια (αν αντέχεις...)

Σερβίρετε το περίπου στους 14 0C αφού πρώτα το έχετε μεταγγίσει σε μια ψιλή καράφα.

Από μόνο τους σας ζητά φαγητό αλλά εσείς συνδυάστε το με σκληρά παλαιωμένα τυριά, λιπαρά ψάρια, λευκά κρέατα αλλά και με αρνάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails