Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Αντι-Νόμπελ Χημείας 2012

Αφήνουμε τους Σουηδούς να δίνουν το επίσημο νόμπελ χημείας στους στον Ρόμπερτ Λέφκοβιτς και τον Μπράιαν για τη μελέτη των G-πρωτεϊνικών υποδοχέων, και εμείς αναφερόμαστε στο βραβείο Απίθανης έρευνας στο τομέα της Χημείας, το οποίο κέρδισε Σουηδός. 
Ο Johan Pettersson καταφερε και έλυσε το μυστήριο της εμφάνισης πράσινων μαλλιών σε κατοίκους ορισμένων σπιτιών στην πόλη Άντερσλεβ της Σουηδίας. 
Αρχικά πίστευαν ότι κάτι είχε το νερό που έπιναν οι κάτοικοι, άλλα χάρη στην παρατηρητικότητα του Johan Pettersson (θα υπάρχουν και 10000000 Σουηδοί με αυτό το όνομα), ανακάλυψαν ότι κάποια αστέρια Σουηδοί μηχανικοί είχαν ξεχάσει να καλύψουν τους σωλήνες του νερού κάποιων νέων κατοικιών με μια επιστροφή. Το νερό που έφτανε στα σπίτια ήταν οκ, άλλα κατά την διάρκεια της νύχτας που δεν υπάρχει ροή, το νερό των σωλήνων των θερμαντήρων του νερού (που ήταν ζεστό) διέλυε χαλκό και το πρωί οι σουηδοί έκαναν μπάνιο με αυτό το νερό, πλούσιο σε χαλκό. Έτσι τα μαλλιά τους γινόντουσαν μπλε!!! Η λύση ήταν να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό... 

Δεν τους χάλασε τους κρυόκωλους (και πάλι οι κώλοι πρωταγωνιστούν)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails