Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Σεβασμός στον μαλάκαΤο έκαναν και πάλι το θαύμα τους οι επιστήμονες και αποδεικνύουν ότι έχουν χιούμορ και φαντασία.
Γνωστή και μεγάλη επιστημονική εφημερίδα (The New England Journal of Medicine) δημοσίευσε πρόσφατα μελέτη σύμφωνα με την οποία ο ανθρώπινος εγκέφαλος παρουσιάζει έντονη και αξιοθαύμαστη λειτουργία κατά την διάρκεια της αυτοϊκανοποίηση.
Η ερεύνα έγινε στο πανεπιστήμιο του Princeton και είχε ως δείγμα 500 εθελοντές. Οι ερευνητές βρήκαν ότι ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, την εθνικότητα ή το επίπεδο εκπαίδευσης, όταν κάποιος αυνανίζεται διεγείρεται μια συγκεκριμένοι περιοχή του εγκεφάλου. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι υπεύθυνη για την δημιουργικότητα, την φαντασία και την έμπνευση. Φαίνεται ότι όταν κάποιος αυνανίζεται η διέγερση της φτάνει σε εξωπραγματικά επίπεδα.
Επιπλέον ανακάλυψαν ότι αυξάνονται και τα επίπεδα του σωματικού πόνου που ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει (το διάβασαν αυτό οι οδοντίατροι;).
Το άλλο κοινό που παρουσίασαν όλοι οι εθελοντές είναι ότι η εμπνευστή τους είχε καθαρά ερωτικό χαρακτήρα, δηλαδή φαντάζονταν με λεπτομέρειες π.χ. ότι έκαναν σεξ με μια ωραία γυναίκα που είδαν το πρωί στο λεωφορείο ή ότι χάιδευαν το τριχωτό στήθος νέος ηθοποιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails