Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Αντι-Νόμπελ Ιατρικής 2012


Η λα μαέστρα αγαπά τους επιστήμονες, αλλά αγαπά και τους απίθανους επιστήμονες. 
Ούτως ή αλλιώς η γραμμή που τους χωρίζει είναι πολύ λεπτή. Αρκεί να πούμε ότι υπάρχουν παραδείγματα επιστημόνων που έχουν κερδίσει και τα δύο. 
Σήμερα η Σουηδική ακαδημία βραβεύει δύο επιστήμονες για την δράση του στο επίπεδο της ιατρικής, για την ερευνά τους στα βλαστοκύτταρα. Αλλά εμείς θα ασχοληθούμε με τον νικητή του αντίστοιχού αντι-Νόμπελ ή του βραβείου Απίστευτης Επιστήμης όπως αυτό ανακοινώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2012 από τους φοιτητές του Χάρβαρντ. Ο νικητές για φέτος μοιράζονται σε τρεις κατηγόριες. 
Αυτό της Ψυχολογίας πάει στους Anita Eerland, Rolf Zwaan και Tulio Guadalupe (Peru/Russia/Netherlands) για την ερευνά τους που αποδεικνύει ότι το να γέρνει κανείς προς τα αριστερά κάνει τον πύργο του Άιφελ να φαίνεται μικρότερος!!! Με λίγα λόγια κατηγορούν τους αριστερούς ως μικρόψυχους και απαισιόδοξους (Ο μπουμπούκος το ξέρει;) 
Αυτό της Ανατομίας κερδίζουν οι Frans de Waal (Netherlands/US) και Jennifer Pokorny (US) που βρήκαν ότι οι χιμπατζήδες είναι σε θέση να αναγνωρίζουν άλλους χιμπατζήδες βλέποντας φωτογραφίες των πισινών τους!!! (κολοχαρακτήρες) 
Αυτό της Ιατρικής πάει στους Emmanuel Ben-Soussan και Michel Antonietti (France) που δίνουν συμβουλές στους γιατρούς στο πως να κάνουν κολονοσκόπιση και να μην ανατινάζονται οι ασθαινείς τους (και άλλοι κολοχακτήρες). Σε αυτή την έρευνα συμμετείχαν και Έλληνες από το Αττίκο νοσοκομείο, άρα αν θες να κάνεις σίγουρη κωλονοσκόπιση βουρ για το Αττίκο. REFERENCE: "Colonic Gas Explosion During Therapeutic Colonoscopy with Electrocautery," Spiros D Ladas, George Karamanolis, Emmanuel Ben-Soussan, World Journal of Gastroenterology, vol. 13, no. 40, October 2007, pp. 5295–8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails