Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Νέα τρομοκρατική παιδεία

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εσείς οι Έλληνες φωνάζετε συνεχώς για την εκπαίδευση σας. Πρέπει να είστε το μοναδικό ευρωπαϊκό κράτος που την εκπαίδευση του έχουν αναλάβει δύο υπουργεία. Το Υπουργείο προστασίας του πολίτη και το Υπουργείο Τηλεόρασης (δηλαδή όλα τα Υπουργεία μαζί). Πριν από λίγο καιρό τα είχαν βάλει να εξαλείψουν όσους δεν έχουν ιδέα από μαγειρική και έβαζαν τις μπόμπες στις κατσαρόλες. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να απομακρύνουν από την κοινωνία τους gourmet τρομοκράτες και έπειτα άφησαν τα τηλεοπτικά εκπαιδευτικά προγράμματα μαγειρικής να αναλάβουν τα υπόλοιπα.
     Το υπουργείο συνεχίζει την εκπαίδευση. Η δεύτερη φάση αναφέρετε στην διακόσμηση των σπιτιών. Ο επόμενος στόχος λοιπόν είναι οι διακοσμητές τρομοκράτες. Μα πως έχουν έτσι τα σπίτια τους; Επιτρέπετε την σήμερον να έχουμε μπαλκόνια με καλαμωτές; Δεν βλέπουν τα σπίτια που προβάλλουν στην τηλεόραση και τα περιοδικά; Τόσες τηλεοπτικές ώρες με ιδέες για το πως πρέπει να είναι τα σπίτια σας να πάνε χαμένα; Από που πρέπει να αγοράζεις, πως να το χρησιμοποιείς, κάθε πότε πρέπει να το αλλάζεις και τόσες άλλες σημαντικές πληροφορίες. Τουλάχιστον βγάλτε τις καλαμωτές και βάλτε τούβλα. Πρέπει να κλείσουν τους κήπους αφού είναι υπαίθριοι ώστε να πληρώσουν τώρα το φόρο.
     Άσε τα βιβλία. Τι επιλογές βιβλίων είναι αυτές και πως τα έχουν τοποθετήσει. Αχρωματοψία έχουν; Με πια χρωματική συνέχεια τα βάζουν. Τα ψυγεία; Τι ντεμοντέ ψυγεία είναι αυτά που έχουν; Το χειρότερό είναι βέβαια με την γυμναστική. Πως θα πάτε μπροστά με τόσους τρομοκράτες απέναντι ασφαλιστικό. Που θα βρει τόσα χρήματα το κράτος να πληρώσει συντάξεις. Μα είναι δυνατόν να επιτρέπετε να έχεις όργανα γυμναστικής στο σπίτι σου; Τα τηλεοπτικά προγράμματα γυμναστικής έχουν «πεθάνει» εδώ και χρόνια. Πλέον δεν κάνουμε γυμναστική. Θα μπορούσαν να χορεύουν σάλτσα, ταγκό και τσα-τσα.
     Όσοι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως σωστά συλλαμβάνονται για παραδειγματισμό. Από ότι έμαθα τους βάζουν στα νέα «λευκά κελιά», που είναι γεμάτα τηλεοράσεις ώστε να «εκπαιδεύονται» 24/7. Άντε και στην ευθανασία!
     Πιο δια βίου εκπαίδευση δεν γίνετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails