Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Μαλαγουζιά και Sauvignon Blanc – Αντωνόπουλος

Δυο λευκοί οίνοι για να πάει καλά η χρονιά. Λευκοί; Ναι λευκοί! Με τέτοια ζέστη που έχει αυτές τις μέρες τι να πεις; Δύο λευκοί μονοποικιλιακοί οίνοι από τους Αμπελώνες Αντωνόπουλου, ένας από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά και ένας από την γαλλική ποικιλία Sauvignon Blanc. Αλλά δυο κοινά γνωρίσματα που έχουν είναι η χρονιά τρύγου (2008) και ότι προέρχονται από την Πελοπόννησο (Νόμος Αχαΐας).
Μαλαγουζιά 2008 – Αντωνόπουλος
 
Το χρώμα του είναι αχυροκίτρινο και μαρτυρά την ηλικία του, δεν είναι πλέον φρέσκο αλλά αντέχει ακόμα. Στην μύτη βρίσκεις αρώματα από λευκόσαρκα φρούτα, όπου το μήλο κυριαρχεί και στην κόκκινη και στην golden εκδοχή του. Το μπουκέτο των αρωμάτων συμπληρώνεται από νότες ανθέων, βοτάνων, βουτύρου, μανταρινιού, μάγκο και μια μικρή αίσθηση βανίλιας. Στο στόμα παρουσιάζει μια εξαιρετική ισορροπία αλλά και πολυπλοκότητα. Βρίσκεις μια εντυπωσιακή οξύτητα που δένει ωραία με μια μικρή αίσθηση γλυκύτητας, και όπου μαζί με την αλατότητα και τις πικάντικες νύξεις, προσφέρουν ένα αρμονικό σύνολο με μακρά επίγευση. Ένα από τα καλύτερα φρέσκα λευκά ‘ποιήματα’ που μπορεί να βρει κάνεις στην Ελλάδα.   



Sauvignon Blanc 2008 – Αντωνόπουλος


Χρώμα λευκοκίτρινο. Έντονα αρωματικό με τα φρούτα (κυρίως αχλάδι) να έρχονται σε πρώτο επίπεδο και τα ανθοί να παίζουν συμπληρωματικούς ρόλους, ενώ υπάρχει και μια νότα βανίλιας. Στο στόμα είναι γεμάτο αλλά και ισορροπημένο, με οξύτητα που δίνει δροσιά και το όλο αποτέλεσμα να δίνει μακρά διάρκεια.







Θα τα βρείτε και τα δύο περίπου στα 10 με 12 ευρώ, το κάθε ένα. Προτιμήστε τα για το απεριτίφ στους 10 0C ή για το κύριο φαγητό (ζητάν ψαράκι ή έντονα αρωματικά πιάτα λαχανικών) στους 12 0C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails