Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Alopecia - Why?



Αρχίζεις από το εξώφυλλο. Μοιάζει με εξώφυλλό παιδικού βιβλίου. Ουρανός. Σύννεφα. Σύννεφα που πάνω τους γράφετε το όνομα του άλμπουμ Alopecia με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Σύννεφα που βρέχουν χέρια που ζητιανεύουν και πάνω τους γράφετε το όνομα του τρίο (που έγιναν πέντε) Why?. Σύννεφα που πάνω τους περπατάν άσπρα και καφέ άλογα. Ένα ονειρικό τοπίο που ίσως να μην σε προετοιμάζει κατάλληλα για να ακούσεις την δουλειά των Why?, αλλά τα τραγούδια σε προετοιμάζουν κατάλληλα για να δεις την εικόνα.
Οι Why? είναι το συγκρότημα των αδελφών Wolf (Yoni και Josiah) και του Doug McDiarmid, όπου γνωρίσθηκαν σ’ ένα γυμνάσιο στο Cincinnati. Αρχικά ο Yoni ήταν μόνος του, αργότερα στο γκρουπ μπήκαν οι άλλοι δυο, ενώ πλέον έχει πέντε μέλη με την προσθήκη του Andrew Broder και του Mark Erickson. Έδρα τους η Minneapolis.
Ο ήχος τους δύσκολα να περιγραφεί. Πιάνο, ντραμς, κιθάρες, παιδικά παιχνίδια και samplers τα κύρια όργανα που χρησιμοποιούν. Όσο αφορά την φωνή φαίνετε ξεκάθαρα το hip-hop παρελθόν του Yoni, χωρίς να μπορεί να χαρακτηριστεί hip-hop, αλλά ούτε και rap. Μια fi-pop μπάντα με κάτι-σαν-rap φωνητικά (ίσως μια χαρούμενη και πιο pop εκδοχή των Stereo Nova). Χαρούμενοι ήχοι που φτάνουν στα όρια μιας γλυκιάς αυτοκτονίας. Νωχελικοί και φωτεινοί ήχοι που άνετα μπορούν να συνοδεύσουν το καλοκαίρι μας. Ενώ παράλληλα είναι αρκετά σκοτεινοί για να λειτουργούν και σαν σαουντρακ του χειμώνα.
Ακουστέ το Alopecia ολόκληρο από την αρχή μέχρι το τέλος. Το αξίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails