Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

Είμαι Έλληνας και πρέπει να το δείξω

Αχ εσείς οι Έλληνες. Αχ εσείς οι Νεοέλληνες. Τι μανία είναι αυτή; Στην μανία της αυτοπροβολής αναφέρομε. Όπου και να πάτε πρέπει κάτι να δείξετε.

Είμαι καλός στο ζεϊμπέκικο και πρέπει να το δείξω. Παραγγελιά. Όλοι κάτω, μόνο εγώ στην πίστα. Είμαι τύφλα στο μεθύσι, φέρνω γυροβολιές και σκορπάω αντρίλα στα γύρω, κάνω φιγούρες, δεν βλέπω κανέναν αλλά σχεδόν απαιτώ όλοι να ασχολούνται μαζί μου. Θέλω να κερδίσω τον θαυμασμό των γυναικών και τον σεβασμό των αντρών. (έλα μου ντε όμως ότι το να χορεύεις καλά σημαίνει ότι χορεύεις καλά και τίποτα παραπάνω. Πρέπει να αποδείξεις με πράξεις ότι υπόσχεσαι και όχι με τσαλιμάκια)

Είμαι κάλος οδηγός και πρέπει να το δείξω. Βάζω τέρμα τα ηχεία το τελευταίο χιτ αρκεί να έχει μπάσο και τύμπανα ικανά για σεισμική δόνηση. Κάνω σφήνες, περνάω με κόκκινο, τρέχω, κάνω κολιές, κάνω σούζες, το στήνω, βάζω στοιχήματα, μιλάω με τις ώρες για τις για τα αλλαγές που έχω κάνει στο αυτοκίνητο μου (την αγάπη μου, το παίδι μου) και τα προτερήματα του. Άσχετο αν το 90 % της χρήσης του είναι η εύρεση θέση παρκαρίσματος και το 9 % το κόλλημα στην κίνηση. Φροντίζω να έχει όλα τα συστήματα ασφαλείας αλλά δεν φορώ ζώνη.

Είμαι καλός εραστής και πρέπει να το δείξω. Μιλώ για της επιδόσεις μου αναφερόμενος στο πλήθος το γυναικών που έχω κάνει έρωτα (δεν λέω ότι καμία δεν με γούσταρε αλλά και ούτε αναζήτησε ξανά). Μιλώ για τις ατελείωτες αντοχές μου (που για μένα είναι μεγάλες, για την σύντροφο ούτε καν ανεκτές, αλλά δε με νοιάζει). Μιλώ για το τεράστιο μέγεθος του (χωρίς να λέω νούμερα – είναι γενικά μεγάλο).

Είμαι καλός στα οικονομικά και πρέπει να το δείξω. Κλέβω όσο γίνετε την εφορία και το κράτος (δηλαδή έμενα τον ίδιο). Φροντίζω την παραοικονομία και χαίρομαι αφού αυτή έσωσε την Ελλάδα από την κρίση. Είμαι το νέο είδος μαυραγορίτη και το διατυμπανίζω.

Είμαι καλός μάγειρας και πρέπει να το δείξω. Δεν είναι τυχαίο που η τηλεόραση είχε γεμίσει εκπομπές μαγειρικής οπού το θέμα είναι να θάψείς το φαγητό του άλλου και να πεις ποσό καλύτερα θα το έκανες εσύ (άσχετα αν δεν το έχεις μαγειρέψει ποτέ). Προσθέτω όσο περισσότερα υλικά μπορώ χωρίς να σκέφτομαι αν ταιριάζουν, αρκεί να ηχεί ευχάριστα το όνομα τους το ένα δίπλα στο άλλο, ούτως ή αλλιώς τα αγόρασα πάμφθηνα. Δεν πιστεύω στις μαλακιές περί πρώτων υλών. Αφού κάνεις πλέον δεν δοκιμάζει και δεν γεύεται το φαγητό, απλώς το καταπίνουμε. Μένουμε στην πρώτη εντύπωση και στον πρώτο επίπεδο. Μένουμε στα μπαχάρια. Ρίξε μπαχάρια και αλάτι, πρόσθεσε ντομάτα ή κρέμα γάλακτος και κανείς δεν θα καταλάβει τις χαμηλής ποιότητας πρώτες ύλες και την παρασκευή δίχως εμπειρία.

Είμαι καλός πολιτικός και πρέπει να το δείξω. Έχω τις λύσεις για κάθε πρόβλημα σου. Έχω τουλάχιστον ένα πρόβλημα για κάθε λύση σου. Δεν μετρά κάνεις. Μόνο εγώ τα ξέρω όλα. ‘Μορέ κάνε με πρωθυπουργό για μια μέρα και θα δεις...’

Είμαι καλός γονιός και πρέπει να το δείξω. Στέλνω το παιδί μου από το πρωί μέχρι το βράδυ σε φροντιστήρια, σχολεία, αθλητικές δραστηριότητες και ωδεία (αρκεί να μην είναι σπίτι). Του αγοράζω πράγματα (για να αναπληρώσω έμενα). Του έχω πάρει υπολογιστή και τηλεόραση στο δωμάτιο ώστε να μην με ενοχλεί όταν είμαι σπίτι. Είμαι και hiteck γονιός και επικοινωνώ με τα παιδία μου με mail και sms.

Είμαι Θεός και πρέπει να το δείξω.

Είμαι καλός μαλάκας και πρέπει να το δείξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails