Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Η τέχνη σε κρίση

Μεγάλη κρίση περνάει τελευταία η τέχνη στη Ελλάδα, και όχι μόνο. Όλα άρχισαν πριν από 2-3 χρόνια περίπου. Κάθε φορά που οι πολιτικοί άνοιγαν το στόμα τους έβγαζαν αστείρευτο γέλιο. Οι κωμικοί δεν έβρισκαν τίποτα να σατιρίσουν. Πλέον αρκούσε να ακούς τις δηλώσεις των πολιτικών αυτούσιες για κατουρηθείς στα γέλια. Όλες οι σατιρικές εκπομπές γέμισαν με βιντεάκια δηλώσεων χωρίς κανένα σχόλιο. Τα περισσότερα σχόλια που γινόντουσαν ήταν μακράν υποδεέστερα. Κάπως έτσι οι περισσότεροι κωμικοί έχασαν την δουλεία του.
Τον τελευταίο καιρό το πολιτικό-κομματικο-ΜΜΕ κατεστημένο στην Ελλάδα τα έβαλε και με όσους ασχολούνται με το θρίλερ. Ο φόβος κυριαρχεί παντού! Αν δεν βγει από τις αυριανές εκλογές μνημονική κυβέρνηση δεν θα υπάρχουν μισθοί, θα βγούμε από το ευρώ, δεν θα υπάρχουν συντάξεις, δεν θα έχουμε βενζίνη, δεν θα έχουμε τρόφιμα, δεν θα έχουμε νερό, δεν θα έχουμε Μεγκα, δεν θα έχουμε Σκάι,δεν θα έχουμε Μπάμπη, δεν θα έχουμε Καψη, δεν θα έχουμε καπότες, δεν θα έχουμε φίλους Γερμανούς, δεν θα έχουμε iPhone, δεν θα έχουμε ΒΜW, δεν θα έχουμε παγωτά, δεν θα έχουμε Μακ Ντοναλτς, δεν θα έχουμε Τρόικα, δεν θα έχουμε Μιτσοτακιδες, δεν θα έχουμε Παπανδρέου, δεν θα έχουμε Καρατζαφέρη, δεν θα έχουμε Καραμανλή, δεν θα έχουμε ποδόσφαιρο, δεν θα έχουμε μπάσκετ, δεν θα έχουμε γιούροβίζιον, δεν θα έχουμε φάρμακα, δεν θα έχουμε βιβλία στα σχολεία, δεν θα έχουμε έρευνα στα Πανεπιστήμια, οι νέοι θα φεύγουν στο εξωτερικό, δεν θα έχουμε κόκα κόλα, δεν θα έχουμε Πλέυ Μπόυ, δεν θα έχουμε μέντα για το μοχίτο,  δεν θα έχουμε γκρι καλαμάκια για τον φραπέ, δεν θα ξανακάνει ταινίες η Τζούλια...
Αν ζούσε σήμερα ο Χίτσκοκ θα έσκιζε τα πτυχία του.
Φιλέ Έλληνα αύριο είναι η σειρά σου. Κάνε τους να κατουρηθούν από το φόβο τους! Γάμα τους τα πρέκια! Άλλαξε τους τα φώτα!
Τρόμαξε τους και μην φοβάσαι τον φόβο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails