Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ξεπούλημα


Τελικά οι Έλληνες είστε πολύ έξυπνος λαός. Τα καταφέρατε μεσούσης της κρίσης να αποδείξετε το εμπορικό και επιρρηματικό σας δαιμόνιο. Παρατήρησα τις τελευταίες μέρες την νέα σειρά καταστημάτων που κάνει θραύση στην Αθήνα. 
 Όπου και να γυρίσω το μάτι μου βλέπω μαγαζιά τις αλυσίδας ‘Ξεπούλημα’. 
Πρέπει να πω ότι είναι μια εξαιρετική ιδέα. Το franchising με το brand name ‘Ξεπούλημα’ έχει κατακλύσει όλους τους εμπορικούς δρόμους και όλες τις γειτονιές. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάτι αντίστοιχο της Benetton, Sisley, Bull and Bear, HM, κτλ με ρούχα και αξεσουάρ και παπούτσια. Γρήγορα όμως κατάλαβα ότι έκανα λάθος. Οι ποικιλία των μαγαζιών είναι κατά πολύ πλουσιότερη, αφού μπορεί να πουλάνε και ηλεκτρικά είδη, οικιακά είδη, υφάσματα, αρώματα, καλλυντικά, τρόφιμα, sex shop και ότι άλλο βάλει ο νους σου. 
Το καλύτερο βέβαια είναι οι τιμές!!! Έμεινα χωρίς κουβέντα όταν είδα το πόσο ανταγωνιστικές είναι οι τιμές. Το μόνο κακό είναι ότι τα προϊόντα αυτής της αλυσίδας είναι περιορισμένα και πρέπει να βιαστείς για να προλάβεις. 
 Αν και πρέπει να πω ότι ακόμα πιο ανταγωνιστική πρέπει να είναι η αδελφή αλυσίδα καταστημάτων ‘Ξεπούλημα / Κλείνουμε σε ένα μήνα’. Σε αυτή την περίπτωση το πρόβλημα είναι ότι γίνετε τέτοιος πανικός που τα μαγαζιά αναγκάζονται να κλείσουν και να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή. Θα πρέπει να σημειώσω πόσο μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι και οι δυο αλυσίδες καταστημάτων έχουν σαν ιδιοκτήτες Έλληνες και μόνο Έλληνες. Μα ούτε ένα Κινέζο να μην δω! Το βλέπω στο άμεσο μέλλον η αλυσίδα να γίνει διεθνείς και να αποκτήσει αδελφάκια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

3 σχόλια:

blackpig είπε...

ανοιξε ενα τετοιο στην ιταλια.σιγουρο χρημα

la maestra είπε...

ξέρεις από που παίρνουν άδεια για το όνομα;

blackpig είπε...

einai alitheia oti exei polu grafiokrateia

Related Posts with Thumbnails