Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Γυμνοί κάτω από τον εργατικό ήλιο


Μια νέα μόδα μας έρχεται από την Νότια Αφρική.
Διάβασα ότι ο γυμνισμός είναι πολύ δημοφιλής στη Νότια Αφρική και ότι η Sanfed (Ομοσπονδία Γυμνιστών Νοτίου Αφρικής) έχει τώρα πάνω από 8000 μέλη, όταν το 2009 ήταν μόλις 130. Κάθισαν σκέφτηκαν λοιπόν:

Γιατί να περιορίζεται αυτό το πάθος μόνο στις παραλίες και να μην είναι μέρος της καθημερινότητάς;

Αποφάσισαν να ιδρύσουν μια εταιρεία που η βασική πολιτική προσλήψεων της είναι:

Θέλεις να εργασθείς γυμνός; Αν ναι, προσλαμβάνεσαι!

Τα προφίλ που χρειάζονται είναι πολλά και ποικίλα: τεχνικοί υπολογιστών, συντηρητές πισίνας, μουσικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κτλ.
Και αν αυτή η είδηση σε κάνει απλά να χαμογελάς και να σκέφτεσαι ότι πόσο άτυχος είσαι που μένεις τόσο μακριά από την Νότια Αφρική, να σε ενημερώσω ότι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές αυτής της ιδέας είναι ο Briton Mark Taylor, ο οποίος εφαρμόζει αυτή την πολιτική στο resort του στο Cape Town, έχει και ένα ξενοδοχείο γυμνιστών και στην Ελλάδα...
Μπορείς να το δεις και αλλιώς όμως, έτσι όπως πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα, σε λίγο καιρό και να θες να πας στην δουλεία σου ντυμένος δεν θα μπορείς. Σεντς δεν θα έχεις για να πάρεις σώβρακο. Η Αφρική λοιπόν σας δείχνει το δρόμο. Φαντάζομαι ότι μπορείτε να πάτε ένα βήμα παραπέρα (για να έχετε και τράτο), να επιστρέψετε στις συνήθειες των προγόνων σας όπου οι χειρωνακτικές εργασίες ήταν μόνο για τους δούλους και τους είλωτες. Αυτή θα μπορούσε να είναι η νέα μόδα που θα φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στην ανάπτυξη.
ΕΣΠΑ ακούς;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails