Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Πως τον λέν τον άνεμο;

Έχουν αλλάξει τα πράγματα τελευταία στην Αθήνα. Θυμάμε την ατμόσφαιρα πριν ένα χρόνο.
Μυριζε μπαρούτι. Έντονα!
Κάτι έχει συμβεί όμως και αυτή η μυρωδία δεν υπάρχει πια. Σαν να φύσιξε ένας άνεμος και να πήρε την μυρωδιά μακριά. Δεν μυρίζει πουθενά και καθόλου μπαρούτι. Που; Πως; Πότε; Γιατί; Και κυρίως πως στον λένε τον αυτόν το άνεμο που πήρε την οσμή μακρία;
Σταμάτησαν τα πρόβληματα; Οχι
Ο κόσμος πιστεύει ότι έρχετε η λύση; Οχί
Η πρώτη απάντηση που μου έρχετε στο νου είναι ότι το όνομα του ανέμου είναι Μιζέρια.
Κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει την κατασταση.
Προσοχή, όχι ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, αλλά ότι ο καθένας μας μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.
Σαν να έχουμε αποδεκτεί την ήττα. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό καλύτερα κάτσε να τον απολαύσεις που λέει και ο φίλος μου το μαυρογούρουνο.

Η δεύτερη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι Αυτοδιαχείρηση (παράλληλη απο την διαχείρηση).
Οι έλληνες έχουν άρχισει να γράφουν στα παπούτσια τους την κυβέρνηση, την τρόικα και τους τηλεοπτικούς συνεργάτες τους. Οι πράξεις τους είναι παράλληλες. Η κυβέρνηση νομοθετεί χωρίς να αφουγγράζεται την κοινωνία και η κοινωνία δεν τους εφαρμόζει, όπου μπορεί.
Δεν κόβουν αποδείξεις, δεν ακυρώνουν εισητήρια ή τα περνάν στον επόμενο, δεν πληρώνουν διόδια, καπνίζουν περισσότερο από πριν σε κλείστους χώρους, θεωρούν λογικό να υπάρχουν 30 απεργίες και 300 πορείες καθημερινά, δημιουργούνται ομάδες τύπου ατενίστας, έχουν στρέψει την πλάτη στα σοβαροφανοί ειδησιοργαφικά προγράματα και παρακολουθούν γνήσια και αυτογνωστικά προπαγανδιστικά τηλεοπτικά σκουπίδια, ενώ ενημερώνονται από ιντερενικά ράδιοφωνα, on line εφημερίδες και κρυφακούγοντας την συζήτηση τους διπλανού τραπεζιού, αγοράζουν χύμα κρασί, φετα και λάδι από τον φίλο του γείτωνα (γνωρίζοντας ότι τους πουλάει φύκια για μεταξοτές κορδέλες, όπως και κάθε μεγαλή βιομηχανια τροφίμων που σέβεται την τσέπη της), οι μπάτσοι δεν κόβουν κλήσεις (απλά κόβουν βόλτα), οι εφοριακοί δεν κόβουν πρόστημα, και γενικά ζούμε σε μια ατμόσφαιρα σαν να μην υπάρχει κυβέρνηση και ο καθένας κοιτά την πάρτη του.

Από την στιγμή που έγιναν και τηλεοπτικό σλόγκαν μέχρι και οι φράσεις «Θα τους πάρουν με τις πέτρες» και «Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η βουλή», μην περιμένε άσπρη μέρα για τα επόμενα 400 χρόνια αδέλφια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails