Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Μια κασέτα για το 2010



Ας συνεχίσουμε τους παλιπαιδισμούς και το το 2011. Μου έκανε εντύπωση η αναγνωσιμότητα της ανάρτησης μια κασέτα για το 2009 και για αύτο επανέρχομαι με μια κασέτα για το 2010. Αρά μπαίνω και πάλι στις γνωστές και αθάνατες διεργασίες του να χωριζώ τα κομάτια σε κατηγορίες, για να περιέχει η συλογή όσο δυνατο περισσότερα είδη μουσικής και να είναι πιο αντιπροσωπευτικό για την χρονια. Μετρώ, χρονομετρώ, κόβω, ράβω και βάζω στην σειρά. Και αυτον τον χρόνο 90άρα κασέτα θα χρεισιμοποιισει (οι 60άρας είναι πολύ μικρές και οι 120 δεν είναι να τις αμπιστεύεσε). Ενω το όνομα αυτης maestra’s illusion 2010.

Πρώτο μέρο: ποπ και το πρώτο κομμάτι δυνατό (και μην ακούσω καμιά μαλακία ότι αυτά τα τραγούδια είναι χιπ-χοπ...)

1. Kanye West - Monster [feat. Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj & Bon Iver] (6:19)
2. The Roots - Dear God 2.0 (feat. Monsters of Folk) (3:52)

Το πρώτο μπαίνει για το υπέροχο 2ο μερός με την Nicki Minaj και το δεύτερο για την ατάκα/ερώτηση «Dear God, is everything made in China or we are all Chinese?»

3. Gonja Sufi - kobwebz (2:13)
4. Massive Attack – Atlas Air (7.40)
5. Bonobo – Kong (3:58)
6. Caribu – Bowls (6:21)
7. Four Tet – Sing (6:49)
8. Gloire Carton – lost and found (3:54)
9. Gil Scott-Heron – Your Soul and mine (2:02)

Μετά φεύγουμε από την αμερική της χιπ-χοπ και πάμε στην αμερική του Gonja Sufi με ένα τραγούδι έτοιμο να το κάνει διασκευή ο Κατζατζίδης. Μένουμε σε ανατολικτικούς ρυθμούς με τους Massive Attack, και μέτα παιρνάμε σε λάντζ ήχους για να ηρεμίσουμε περισσότερο με τα καμπανάκια των Bonobo, Caribu και Four Tet. Πάνω που είμαστε έτοιμοι να μας πάρει ο ύπνος με τους Έλληνες Gloire Carton, έρχετε ο Gil Scott-Heron και παλεύει για να σώσει την δική μας και την δική του ψυχή, λίγο πριν κλείσει η πρώτη πλεύρα.

Δευτερή πλεύρα η οποία πρέπει να αρχίζει πάντα με ροκ, για τον ίδιο αναξηγητο λόγο που η πρώτη πρέπει να αρχίζει με ποπ.

1. Broken Social Scene - Texico Bitches (3:50)
2. Vampire Weekend – Cousins (2:25)
3. Mumford & Sons – Little lion man (4:07)
4. These new puritans – Attack music (4:48)
5. Monika – Run to ruins (3:57)
6. Bad Books – Baby shoes (3:50)
7. Arcade Fire - The Suburbs (5:15)
8. Le luci della centrale elettrica – Tornando dall’estero
9. Best Coast – The end

Αρχή με τους καναδούς Αέρα Πατέρα, Broken Social Scene (θα τους δούμε πότε ζωντανά?). Μετά Vampire Weekend για άφρο/ροκ καταστάσεις, πέρασμα σε νέο-κάντρυ καταστάσεις και μετά η Θεοί τους 2010 These new puritans!!! Μέχρι έκει αντέχουμε όμως και γι’αυτό βάζω Monika (απ-τεμπο! όμως) για να ηρεμήσουμε (λέμε τώρα). Η ποπ/ροκ συνεχίζει με Bad Books και Arcade Fire και η κασέτα κλείνει με Best Coast και The end.
Άντε του χρόνου πάλι.

2 σχόλια:

blackpig είπε...

επιτελους ασε τις μαλακιες και φτιαξε μια κασετα με τα καλυτερα της βισση!

la maestra είπε...

ma gia ta kalytera tis bissi den xreiazete kaseta, alla rafi.
pou na ta baleis se kaseta ta mpoukalia?

Related Posts with Thumbnails