Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Monika – Exit

     Πριν από 3 χρόνια η διαδυκτιακή κοινότητα στην Ελλάδα ανακάλυψε τον ήρωα της, ή μάλλον καλύτερα την ηρωίδα της. Από τον τίποτα, δηλαδή από το myspace, ανακάλυψε το over the hill και μαζί του την Μόνικα. Το θεώρησε αμέσως δικό της, κομμάτι της. Ακόμα και αν ήταν ένα άσχημο τραγούδι, σαν μάνα-κουκουβάγια , η ελληνική ιντερνετική κοινότητα θα το έβλεπε αριστούργημα. Μετά ήρθε το Avatar που ξάφνιασε ευχάριστα, γνώρισε «απροσδόκητη» επιτυχία και οι ιντερνετ-αλτερνατιβ «αναγκάστηκαν» να μοιραστούν την Μονικά «τους» με τους ούρμπαν και τους μέινστριμ. Έγκλημα?
     Και ύστερα ήρθε το Exit. Κάποιοι περίμεναν κάτι τελείως διαφορετικό και απογοητεύτηκαν, ενώ άλλοι περίμεναν ένα νέο over the hill και επίσης απογοητεύτηκαν. Προσωπικά λέω και για τις δυο περιπτώσεις ΕΥΤΥΧΩΣ!
     Το Exit είναι μια λογική συνέχεια του Avatar χωρίς να είναι ίδιο.
     
     Η Μόνικα δεν ήταν το παπί που περιμένεις να γίνει κύκνος. Η Μόνικα είναι κύκνος και με το Exit το αποδεικνύει για άλλη μια φορά.

     Στον Exit εκτός από τον Nick Cave, τον Χατζηδάκη, την Kate Bush, την Emma Saplin, την Tori Amos, και μυριάδες άλλους, η Μόνικα συνομιλεί και με ‘σένα.
«Απλά» άλλος ένας εξαιρετικός δίσκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails