Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

LCD Soundsystem - This Is Happening

     Ετοιμαστείτε για μια βουτιά στην δεκαετία του 80. Πιο 80 και πιο ποπ δεν γίνετε που λένε και στο χωριό μου. Ας είναι λοιπόν αυτό το τελευταίο άλμπουμ του James Murphy ως LCD Soundsystem γιατί είναι κρίμα τόσο ταλέντο να πάει χαμένο. Το λέω αυτό γιατί ποτέ δεν χώνεψα την ποπ μουσική και την ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του 80. Πολύ γκλάμουρ, πολύ αλεγκρία και φρου-φρου για το τίποτα (δηλαδή για τον μπερντέ).
     Ο James Murphy γράφει μουσική και συνομιλεί με τα τέρατα της Ντίσκο. Σαν προσκαλεί στην Νρισκοτέκα του που έχει το όνομα This Is Happening. Σας βάζει κάτω από την ντισκομπάλα (αλλά ακριβώς από κάτω) και σου λέει κουνήσου στον ρυθμό και βγάλ’ την καθαρή (Dance Yrself Clean). Βάζει τριγύρω σου μεθυσμένα κοριτσάκια να χορεύουν (Drunk Girls) για να σαγηνεύσουν μεθυσμένα αγοράκια. Προσθέτει μια γερή δόση Techno και απάντα στο Touch me της Samantha Fox ότι ένα άγγιγμα ποτέ δεν είναι αρκετό (One Touch). Σε όσους διστάζουν ψιθυρίζει «αφού περιμέναμε τόσο καιρό, κάνεις μας δεν είναι επικίνδυνος». Και μετά ήρθανε τα συνθεσάιζερ.
     Love is murderer but if she calls you tonight everything is all right.
     Tell me a lie. I Can Change. If that helps you fall in love…
     Ο Michael Jackson μέσω του Billy Jean εμφανίζεται στο You Wanted A Hit!!!
“You wanted a Hit, but this is how we did Hit”
     Pow Pow και λοιποί αφρο συγγενείς. Αν έχεις πολύ καιρό να ακούσεις κιθάρα από συνθεσάιζερ βάλε το Somebody's Calling Me, και στο τέλος όλοι σπίτια τους (Home). Ξημέρωσε, ντε!
     Με αυτόν τον δίσκο ο James Murphy τελειώνει με τα τραγούδια που ηχογράφησε όταν ήταν 15 ετών στην δεκαετία του 80 και δεν τον αφήνανε να πάει Ντισκό.
      Πάμε για το επόμενο άχτι.
     This Is Happening
     Αν ζούσε ο Michael Jackson και άκουγε αυτόν τον δίσκο ή θα έτρωγε το καπέλο του και τις άσπρες κάλτσες του ή θα χαμογελούσε με ευχαρίστηση.
     100% pure pop να την πεις στο ποτήρι.

1 σχόλιο:

blackpig είπε...

και μετα ηρθαν οι new kids on the block και τα γαμησαν ολα....

Related Posts with Thumbnails