Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Μια πάπια, μα ποία πάπια;

     Μπαίνω προχτές στην ιστοσελίδα του Σκάι για να δω τις ειδήσεις και διαβάζω με μεγάλα γράμματα την πρώτη είδηση 

«Η οικονομική κρίση δεν αγγίζει τα κόμματα» 

Στην ανάλυση του θέματος αναφέρει στην πρώτη παράγραφο:

«Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την ετήσια κρατική επιχορήγηση των κομμάτων κατά 11 εκατομμύρια ευρώ, σε μία περίοδο που και τα δημόσια έσοδα υστερούν, αλλά και οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί δοκιμάζονται.»

Σα δεν ντρέπονται, σκέφτομαι και επισκέπτομαι και το in.gr να δω τι αναφέρει για την είδηση.
«Επιστροφή ποσοστού της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, μετά τις περικοπές λόγω κρίσης»

διαβάζω ως πρώτη είδηση και μένω κάγκελο!
Στην ανάλυση του θέματος αναφέρει ότι υπεγράφη απόφαση όπου

«α) Να περικοπεί κατά 10%, όπως συνέβη με όλες τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, η χρηματοδότηση του 2010, η οποία ανέρχεται σε 58,5 εκατ. ευρώ. Έτσι, το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στα 52,7 εκατ. ευρώ έναντι 68,2 εκατ. ευρώ για το 2009.
β) Να γίνει συμψηφισμός της υπέρβασης της χρηματοδότησης, που έλαβαν τα κόμματα το 2009. Η υπέρβαση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης των πραγματοποιηθέντων εσόδων, που αποτελούν τη βάση υπολογισμού για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Το ποσό της υπέρβασης ανήλθε στα 15,5 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών αποδέχτηκε την πρόταση των κομμάτων, ώστε η επιστροφή της υπέρβασης να μην πραγματοποιηθεί σε ένα μόνο έτος, αλλά σε διάρκεια τεσσάρων ετών. Γι' αυτό προχώρησε στον επαναπροσδιορισμό του ποσού, με αποτέλεσμα αυτό να ανέρχεται τελικά σε 48,8 εκατ. ευρώ.»

και τώρα; ποία είναι η αλήθεια; Μπερδεύτηκα η μετανάστρια. Άντε να δω τι λένε και οι άλλοι σκέφτηκα.

Πηγαίνω στο tvxs.gr και διαβάζω ως πρώτη είδηση

«Υπερχρεωμένα στις τράπεζες τα πολιτικά κόμματα»

«Σε 244,2 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη των ελληνικών κομμάτων προς τις τράπεζες, τα οποία έχουν, παράλληλα, δαπανήσει την κρατική επιχορήγηση έως το 2015, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών. Για μειωμένη επιχορήγηση κάνει λόγο το Υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι το ΠαΣοΚ οφείλει στην Αγροτική Τράπεζα 96,8 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης 2013), στη Μarfin 10 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης 2015) και στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης 2015). Η ΝΔ χρωστά 105 εκατ. ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα (λήξη σύμβασης 2013) και 15 εκατ. στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης 2015). Το ΚΚΕ χρωστά στην Εθνική Τράπεζα 4,4 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης 2010), ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά στην Εθνική Τράπεζα 6 εκατ. ευρώ (λήξη σύμβασης το 2014) και οι Οικολόγοι Πράσινοι χρωστούν 800.000 ευρώ (λήξη σύμβασης το 2010). Το μοναδικό κόμμα που δεν χρωστά σε τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, είναι ο ΛΑΟΣ, το οποίο ζήτησε και τα παραπάνω στοιχεία.»

Τα έχω παίξει τελείως και λέω να κάνω μια τελευταία προσπάθεια στην ιστοσελίδα της ελευθεροτυπίας.

Την αύξηση της χρηματοδότησης των κομμάτων καταγγέλλει η Ντ. Μπακογιάννη

«Το ελάχιστο που έχουν να κάνουν τα κόμματα είναι άμεσα να αρνηθούν την αύξηση της χρηματοδότησης τους και αντί αυτού να την καταθέσουν στον λογαριασμό της Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση της η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Στις υπόλοιπες ιστοσελίδες που κοίταξα δεν ανέφεραν τίποτα για τι θέμα και κάπου εκεί τα παράτησα. Τι τα ψάχνεις μωρέ? Το in.gr αβαντζάρει Γιωργάκη, το Σκάι Ντόρα, το tvxs.gr Κουβέλη, και η ελευθεροτυπία, που πήρε συνέντευξη από τον Γιωργάκη πριν μια εβδομάδα, πάει κόντρα στον Σκάι. Τα κόμματα από την άλλη δεν ξέρουν τι χρωστάν, αλλά ξέρουν που... (και ξέρουν και πως θα τους το ξεπληρώσουν).
Ε ρε Δάντης που σας χρειάζεται...

Περαστικά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails