Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Caribou - Swim

     Αυτό ήταν. Ήρθε το καλοκαίρι και για φέτος. Ο ήλιος καίει και σε καλεί να τον ακολουθήσεις στα πάρκα, στην φύση και σίγουρα στις παραλίες. Στο ένα χέρι καφές, κοκτέιλ δροσερά, νερό ή λευκό κρασί και στο άλλο χέρι ότι θέλει και μπορεί ο καθένας. Η όραση οργιάζει από την ζωντάνια και τα χρώματα της Άνοιξης. Ο πεταλουδίτσος ψάχνει την πεταλουδίτσα του και η πασχαλίτσα τον πασχαλίτσο της. Ε! όλο αυτό το σκηνικό να μην θέλει και την κατάλληλη μουσική;
Τον τελευταίο καιρό εγώ την έχω καταβρεί με δύο άλμπουμ που κολλάνε γάντι στην κατάσταση. Σαν να λέμε κύλησε η μέντα και βρήκε το μιχίτο, ένα πράγμα!
     Σήμερα το πρώτο.

Caribou - Swim
     Ο Caribou ή Manitoba ή Dan Snaith εκτός από μουσικός είναι και διδάκτωρ μαθηματικών. Το πόσο διεστραμμένα μυαλά είναι οι διδάκτορες το έχουν γράψει άλλοι καλύτερα από εμένα.
Μην μείνεις μόνο στο Odessa. Άκου και τα Sun, Found Out, Bowls και Leave House. Γενικά τα φωνητικά υπάρχουν με μέτρο, αρά αποτελεί εξαιρετικό χαλί που δεν κουράζει. Μόνο στο ποπ Found Out έχουμε στοίχους με την ευρεία έννοια. Ακολουθεί την επιστροφή που χρησιμοποιούν με τα καμπανάκια και τις καμπάνες, ιδιαίτερα στο Bowls που κυριαρχούν διαφορές καμπάνες και άρπες. Το Leave House θα μπορούσε να ύμνος του καλοκαιρινού απεριτίφ.
Το προτείνω με χαλαρά κοκτέιλ που έχουν οξύτητα (όχι πολύ όμως), είναι δροσερά (και όχι παγωμένα), και χωρίς πολύ αλκοόλ. Όπως Μπλαντι μερι (πες στον μπαρμαν να σου βάλει μεγάλο κομμάτι σέλινο), ουζάκι με λεμόνι, Μοχίτο και Καϊπιρίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails