Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Multi-Φανάρια



Το εμπορικό δαιμόνιο των Ελλήνων σταματημό δεν έχει τελευταία. Μετά την αλυσίδα καταστημάτων ‘Ξεπουλημα’ παρατήρησα και μια άλλη καινοτομία επιρρηματική δράση. 
Στις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης αλλά και στην Αθήνα τις περασμένης δεκαετίας, το να σταματάς στο φανάρι θεωρείται χαμένος χρόνος. Οι άντρες οδηγοί φυσάνε, ξεφυσάνε, ασχολούνται με ανασκαφές στην μύτη τους, ανάβουν τσιγάρο, ψάχνουν να βρουν άλλο σταθμό στο ράδιο, κοιτάν δεξιά-αριστερά μήπως δουν τίποτα το ενδιαφέρον και γενικά βαριούνται. Οι γυναίκες έχουν κάτι παραπάνω να ασχολούνται, δηλαδή το μακιγιάζ και το κινητό.
Άλλα γενικά και οι δυο αν μπορούσαν να αποφύγουν τα φανάρια θα το έκαναν.
Τώρα τελευταία η παραμονή στο φανάρι έχει πάρει άλλη διάσταση στην Αθήνα. Μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου, αφού βρίσκεις μικροπωλητές που πουλάνε από λουλούδια, παιχνίδια, τσιγάρα, κουλούρια, νερό, προφυλακτικά, εφημερίδες, cd, dvd και τόσα άλλα. Μέχρι εδώ όλα καλά μιας και από τα παραπάνω είμαστε πλέον συνηθισμένοι. Η καινοτομία βρίσκεται στο ότι πλέον καθώς περιμένεις στο φανάρι μπορείς να δεις μικρές θεατρικές παραστάσεις. Ορισμένες φορές νομίζεις οτι δεν είσαι στο αυτοκίνητο σου αλλά σε καρέκλα του Ελλάδα έχεις ταλέντο.
Προβλέπω στο μέλλον να βγουν και οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι να λένε τα νέα μαζί με τηλε-αναλυτές, αστρολόγους να ενημερώνουν για τα ζώδια, μετεωρολόγους να ενημερώνουν για των καιρό, ηθοποιούς να παίζουν μικρές σκηνές από το χτεσινό σήριαλ, μάγειρες να σου μαθαίνουν να μαγειρεύεις, πολιτικούς να βρίζονται, χρηματιστές να δίνουν συμβουλές πως να επενδύσεις τα χρήματα σου, ψυχολόγους να δίνουν συμβουλές για τα καθημερινά προβλήματα, μηχανουργοι να φτιάχνουν μικροβλάβες του αυτοκινήτου, ποδοσφαιριστές να παίζουν ποδόσφαιρο, καθηγητές να κάνουν φροντιστήριο σε φοιτητές ή μαθήματα ξένων γλωσσών,  ο Άδωνις θα πουλά βιβλία, οι παπάδες θα κάνουν λειτουργίες, και ότι τραβά η όρεξη σου...
Η Ελλάδα πάει μπροστά και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Τελικά είναι καλό πράγμα η ακυβερνησία. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι αναρχικοί!
Related Posts with Thumbnails