Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Περαστικά



Για πρώτη φορά παρακολούθησα την τελετή έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων on line. 
Θεωρώ την τελετή εξαιρετική και έξυπνη και τεχνολογικά άρτια. 
Αν κάτι μου έκανε αρνητική εντύπωση ήταν τα σχόλια των Ελλήνων στα σόσιαλ μέντια. Δεν περίμενα τόσο χολή και κακία. 
Οκ, οι Άγγλοι δεν έχουν 5000 χρόνια ιστορία, άλλα τους τελευταίους αιώνες η ανάπτυξη τους ήταν ραγδαία. Ήταν λογικό να τονίσουν την πρόσφατη ιστορία τους. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλησαν να ισχυριστούν κάτι που δεν είναι αληθινό. Έμειναν στο σήμερα, στην τεχνολογία και την μουσική. Δεν έχουν ιστορία 2000 ετών και έμειναν στο σήμερα. Να σας θυμίσω τι έδειξαν στην έναρξη του 2004 για την Ελλάδα του σήμερα: τσιγγάνους με υπόκρουση 'Αναψε το τσιγάρο', Γιαπωνέζους να τραβάνε φωτογραφίες και μεγάλα τσιμπούσια (τι ειρωνεία!). 
Προφανώς αν οι Άγγλοι είχαν δείξει λίγο από Αρχαία Ελλάδα θα ήταν καλή η τελετή; 
Ο Ντάνυ Μπόυλ δεν δίστασε να πετάξει την Βασίλισσα από το ελικόπτερο, να παίξει το London Calling των Clash αλλά και το God Save the Queen των Sex Pistol (δες όλη την play list εδώ). Δεν είχε πρόβλημα να δείξει ότι στην βιομηχανική περίοδο αυτοί που χαιρόντουσαν ήταν οι βιομήχανοι ενώ οι εργάτες ήταν 'καταδικασμένοι'. Δεν κώλωσε να δείξει ότι ανθρακωρύχους και να αναδείξει την αξία και την σημασία τους στην νεότεροι ιστορία της Αγγλίας. Και βέβαια δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάει κόντρα στην παράδοση και την προγνωστικά και να βάλει άγνωστους και νέους αθλητές να ανάψουν την φλόγα. Όσο για την χαιρεκακία ορισμένων να περιμένουν εναγωνίως να έρθει ο τελικός λογαριασμός στους Άγγλους και να τους στείλει στην χρεοκοπία, να τους θυμίσω ότι αυτοί που θα έχουν το πρόβλημα θα είναι οι απλοί άνθρωποι και όχι όσοι παίρνουν τις αποφάσεις να τους υπερχρεώσουν. Να μην ξεχνάμε επιπλέον ότι οι Άγγλοι έχουν λιρέτα και όχι ευρώ. 
Φιλάκια και Περαστικά!

1 σχόλιο:

blackpig είπε...

Ο μποιλ δεν κολωσε να δείξει ολα αυτά αλλά κολωσε να δείξει κάποια αλλά! Έτσι κι αλλιώς όλες αυτές οι τελετές είναι λίγο κιτς!

Related Posts with Thumbnails