Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Πιο Halloween δεν γίνεται

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η χήρα χτενίζετε, και για να το πω με απλά Ελληνικά στην αδελφή ιστοσελίδα τρεις φαλακροί μαλώνουν για μια τσατσάρα. Ας εξηγηθώ. Τα τελευταία χρόνια στο μαυρογούρουνο έχει ξεσπάσει πόλεμος για το τι είναι και τι δεν είναι αριστούργημα στον κινηματογράφο. 
Μάλιστα χτες (αν έχουν το Διάολο τους, ναι χτες) ανήμερα του Halloween είχαμε και κορυφαία μάχη. Κόντεψα να σπάσω τα μυτερά δοντάκια μου με το που το διάβασα την νέα ανάρτηση. 

Ο πρώτος λοιπόν θεωρεί ότι μια ταινία για να είναι αριστούργημα πρέπει να έχει αίμα, γκόμενες, βία, ψηχάκηδες, μουσικές, χέσιμο και να την έχει γυρίσει ο Ταραντίνο (αν όχι ο ίδιος). 

Ο δεύτερος ψάχνει ποιητές κουνιστρές, καλλιτέχνες που δεν τους σηκώνετε, πολιτικά σύνδρομα, οικονομικές συνωμοσίες, συμβολισμούς και αλληγορίες, αυτιστικά, μουνιά που σβήνουν, ατάκες περί ζωής, και δεν εκφράζει άποψη αν το γάλα δεν γίνει βούτυρο. 

Ένας είχε μείνει σωστός σε αυτή την ιστοσελίδα, που πίστευε στις χριστιανικές ταινίες και χάλασε και αυτός. Ψάχνει να βρει το αριστούργημα στο συναίσθημα και στο υποσυνείδητο λες και είναι ψυχοθεραπεία. 

Δεν πάτε να δείτε καμία τσόντα λέω εγώ; Είδες τι συμβαίνει αν έχει καιρό να γυρίσει φιλμ η Τζούλια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails