Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Μπερλουσκόνισμος #3

Ο μπερλουσκονισμός αδέλφια δεν είναι πλεονέκτημα μόνο των πολιτικών. Ως γνωστό ο Μπερλούσκα πριν απο πολιτικός και επιχειρηματίας είναι "τεράστιος" καλλιτέχνης. Ηρθέ λοιπόν η ώρα να προσθέσω στην λίστα του μπερλουσκόνισμου ένα καλλιτέχνη/τραγουδιστή/Ιταλό.
Το ονομά του είναι Βάσκο Ροσι. Γεννηθηκέ στην Zocca το 1952 και πριν από 20 χρόνια θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε ως τον ιταλό Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Έχει βγάλει 25 άλμπουμ όπου περισσότερα από το 1/3 είναι συλλογές. Άρχισε την καριέρα του το 70 όπου εύκολα θα τον τοποθετούσαμε στις λίστες με την ροκ μουσική. Ναρκωτικά, ροκ, σεξ, άστατη ζωή, φυλακή και συνεργασίας με σημαντικές προσωπικότητες της ιταλικής μποέμ κουλτούρας του έδωσαν τα καλύτερα εχέγγυα για να γίνει ροκ σταρ. Έτσι στην δεκαετία του 80 έκανε το μεγάλο μπαμ!!!!
Αφού προς τα τέλη του 80 δεν τα έφτησε σαν την Εμι, ήρθαν τα 90ς και ξεχείλωσε. Όπως και ο Βασίλης Παπακώνσταντίνου. Έλα μου ντε όμως που οι ιταλοί δεν είναι όπως οι έλληνες και συνέχισαν να τον επιζητούν και να γεμίζουν τα γήπεδα. Ο Βάσκο στην Ιταλία τα τελεύταια χρόνια είναι ο Μπερλουσκόνι της μουσικής. Γεμίζει τα στάδια κοροϊδεύοντας τους ιταλούς άλλα και τον εαυτό του νομίζοντας ότι είναι κάποιος. Σαν να έκανε sold out στο ΟΑΚΑ ο Βας Βας ο Παρασκευάς 3 φορές το χρόνο. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου σε φεστιβάλ ο φίλος μας παίζει ως ηγετικό όνομα σε line up που συμπεριλαμβάνουν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής. Εδώ οι ιταλοί εκλέγουμε τον Μπερλουσκόνι για πρωθυπουργό, έκει να κολόσουμε.
Αφήνω λοιπόν τα τραγούδια του στο μακρύ παρελθόν και ασχολούμε με το παρόν και το αμέσο παρελθόν.
Να λοιπόν μια προσφατή φωτογραφία του.


Άκου τώρα και το τελευταίο του χιτακι.

Αυτός είναι λοιπόν ο μεγαλήτερος σταρ στην Ιταλία...
Τα άλμπουμ που βγάζει είναι το ένα χειρότερο από το άλλο. Τόλμησε πριν από 3 χρόνια να κάνει διασκευή στο Creap των Radiohead!!!!!!!!!!


Αν άκουσες το τραγούδι και δεν ξέρεις ιταλικά είσαι πολυ τυχερός...

Αφήνω όλες τις ατάκες που κατα καιρός έχει πει, και μένω στην τελευταία του (που κάνει την Άτζελα Δημητρίου να φαντάζει ποιήτρια):

"Αποσύρομαι από ροκ σταρ"

τα λόγια είναι περιττά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails