Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Iron and Wine - Kiss Each Other Clean

Καταρχήν αν έβαλες μπότες, σπιρούνια και καπέλο για να ακούσεις Black Pistol Fire μην τα βγάλεις. Μια χαρά κολάνε και με τον νέο δίσκο των Iron and Wine, δηλαδή το project του τεξανού Samuel Beam. Αμερικανός και αυτός, αλλά του νότου. Γνήσιος.

Αλήθεια είναι ότι τον προτιμώ μόνο του με την κιθάρα του, χωρίς την μπάντα. Βέβαια η μπάντα του δίνει την δυνατότητα να παρουσιασεί μεγαλύτερη ποικιλότητα. Ποικιλότητα που στο χτυπάει κόκκινο στο Kiss Each Other Clean, το τέταρτο άλμπουμ του μουσάτου φίλου μας. Ορισμένα από τα τραγούδια είναι δυνατό να τα κατεβάσεις και από το προσωπικό site του Samuel. 

Τι και αν μερικές φορές αυτή η ποικιλομορφία καταντά υπερβολικά γλυκανάλατη και ποπ. Οι στίχοι του Walking Far from Home, το σαξόφονο του Me And Lazarus, οι αθώες 80ς ατμόσφαιρές του Monkeys Uptown και η πειραγμένη φωνή του και τα πνευστά του Big Burned Hand θα σε αποζημιώσουν. Αν πάλι ψάχνεις πραγματική απογείωση δώσε βάση στα υπέροχα δύο καλύτερα κομμάτια του Kiss Each Other Clean, το 7λέπτο Your Fake Name Is Good Enough For Me (ακουσέ το με την ένταση τέρμα) και το υπέροχο (ήδη από τα κόμματια της χρονίας) Rabbit Will Run.

Because the rabbit will run, the lion has nothing to fear

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails